Składniki:
- dwie kostki (po 180g) świeżego tofu
- drobno pokrojone warzywa: cebula, por, szczypiorek, rzodkiewka
- przyprawy: kurkuma, cząber, sól, pieprz
Przygotowanie:
Cebulę i pora podsmażamy na odrobinie oliwy.
Tofu odsączamy z wody - zawijamy w papierowy ręcznik i naciskamy dłońmi. Następnie kruszymy je w palcach, wrzucamy na patelnię i przyprawiamy. Podsmażamy kilka minut, na moment przed zdjęciem patelni z ognia dorzucamy rzodkiewkę.
Podajemy na liściu sałaty z gomasio i olejem lnianym.
- dwie kostki (po 180g) świeżego tofu
- drobno pokrojone warzywa: cebula, por, szczypiorek, rzodkiewka
- przyprawy: kurkuma, cząber, sól, pieprz
Przygotowanie:
Cebulę i pora podsmażamy na odrobinie oliwy.
Tofu odsączamy z wody - zawijamy w papierowy ręcznik i naciskamy dłońmi. Następnie kruszymy je w palcach, wrzucamy na patelnię i przyprawiamy. Podsmażamy kilka minut, na moment przed zdjęciem patelni z ognia dorzucamy rzodkiewkę.
Podajemy na liściu sałaty z gomasio i olejem lnianym.
Smacznego!
http://youtu.be/lHdLRrUocOA
OdpowiedzUsuńJajecznica EXTra
OdpowiedzUsuń