niedziela, 20 marca 2011

Rafaello z kaszy jaglanej

Prosty przepis na bardzo efektowny, smaczny i zdrowy deser.
Makrobiotyczne rafaello przygotowujemy z kaszy jaglanej i kremu jabłkowo-gruszkowego. Szklankę kaszy gotujemy w szklance wody i z dodatkiem 1,5 szklanki kremu (przyrządzamy go według przepisu podanego w poście o puddingu ryżowym). Po ok. 25-30 minutach kasza powinna być ugotowana - wrzucamy do niej po 2 łyżki uprażonych i posiekanych orzechów włoskich i migdałów, i odstawiamy do wystygnięcia.
Następnie dłońmi formujemy kulki i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Zostawiamy je na noc w chłodnym miejscu, żeby stwardniały.
Wydajność przepisu - ok. 20 sztuk.

4 komentarze:

  1. rewelacyjny blog, ten przepis znalazłam dzięki akcji kasza jaglana w roli głównej i bardzo się cieszę że dzięki tej akcji odnalazłam takie źródło wspaniałych przepisów.
    Pozdrawiam
    monika

    OdpowiedzUsuń
  2. Ależ to świetne! Nawet na śniadanie by się nadało :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pomysłowo i zdrowo:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda i na pewno smakuje obłędnie :)

    OdpowiedzUsuń